fasadbyte

Fasadbyte

Är det dags att fixa
träfasaden?

Om man har en fastighet med en träfasad kan det krävas att fasaden renoveras eller helt behöver bytas ut med tiden. En träfasad är den billigaste fasadyta som finns samtidigt som en träfasad kan fås i ett stort antal variationer och med olika utseenden. Dock är livslängden för en träfasad inte lika lång som för fasader som har en fasadyta i puts eller tegel. En träfasad behöver tvättas, skrapas och målas vart 10:e till 15:e år. I samband med att man målar om fasaden bör man även kontrollera träpanelerna så att de inte har spruckit, är fuktskadade eller har utvecklat mögel eller svamp. Då kan man bli tvungen att byta ut de träpaneler som är skadade så att inte fukt eller mögel sprider sig till större ytor.

Skicka en
offertförfrågan

förarbetet är viktigt

När man renoverar en träfasad behöver all flagnad färg skrapas bort. Därefter behöver fasaden tvättas med högtryckstvätt och slutligen behöver alla skadade träpaneler rivas bort och ersättas med nya träpaneler. Innan man monterar de nya träpanelerna ska dessa grundmålas och torkas. Därefter kan man måla om träfasaden med två lager fasadfärg.

Om man har en gammal fastighet så kan det krävas att man måste byta ut träfasaden helt och ersätta den med en ny träfasad. I samband med att man sätter en ny träfasad ska man också passa på att lägga ny isolering i väggarna men även byta ut fönsterkarmar och renovera sina fönster eller köpa nya fönster. Många väljer att installera energisparande fönster i samband med att de byter ut den gamla träfasaden mot en ny träfasad. Efter att den nya träfasaden är monterad ska den målas med en färg som är avsedd för träfasader.

Vi hjälper dig hela vägen

I samband med att man renoverar en träfasad kommer det att krävas att man hyr en byggnadsställning så att de hantverkare som arbetar med fasaden kan arbeta säkert och effektivt. Ofta brukar man i samband med en fasadrenovering även byta ut fönster och plåt på fasaden. Vi kan erbjuda er hjälp med er fasadrenovering och samarbetar med alla typer av hantverkare och ställningsbyggare för att kunna erbjuda er en helhetslösning för er renovering.

skicka
offertförfrågan

Genom att använda hemsidan godkänner du vår integritetspolicy