Vi hjälper dig med

altanbygget

Bor man i hus vill man säkerligen använda en del av sin trädgård till att vistas på under sommaren. Därför är det många som väljer att bygga en altan på baksidan av huset där familjen kan umgås på dagarna. En altan är dessutom en utmärkt plats att grilla på samtidigt som man kan sitta ute tillsammans med familj och vänner och äta middag. Många som bygger en altan väljer ofta att inreda altanen med blommor, trädgårdsmöbler och mycket annat. Om man dessutom väljer att sätta ett tak över altanen kan man även använda altanen då det regnar. Vissa väljer också att sätta upp väggar på altanen så att de kan använda altanen även under vintern, som ett hobbyrum eller sällskapsrum.

Varför inte ha en altan runt poolen?

Om man har en markpåliggande pool på tomten kan man välja att bygga en altan kring poolen så att man enkelt kan ta sig i och ur poolen. Altanen fungerar även utmärkt att använda som solplats i samband med att man svalkar sig i poolen. En altan kring poolen kan också byggas ihop med husaltanen så att man får en stor altan där man kan ha poolpartyn men även umgås med familj och vänner under sköna sommarkvällar.

Inget bygglov för mindre altaner

Normalt krävs det inget bygglov då man bygger en mindre, markpåliggande altan med en maximal höjd på 1,80 meter. Vill man ha väggar eller tak över altanen eller bygga en större altan kan det krävas bygglov. Vi kan hjälpa er att ta fram underlag för att ansöka om bygglov för er altan i de fall som bygglov krävs.

Skicka en
offertförfrågan

skicka
offertförfrågan

Genom att använda hemsidan godkänner du vår integritetspolicy